چگونه درمان ارتودنسی خود را بهتر کنیم
۱- دستورات پزشک معالج را به دقت انجام دهید.
۲- از پلاکت های متحرک در مقابل خطرات شکستن و گم شدن محافظت کنید.
۳- با استفاده نکردن از مواد سخت و نجویدن ناخن و مداد از شکستن براکت ها جلوگیری کنید. چرا که در اثر شکستن براکت ها ضمن صرف هزینه اضافی ممکن است مراحل قبلی درمان تکرار شود و در نتیجه مدت درمان افزایش یابد و در یک جمله با وسایل ارتودنسی مهربان باشیم.
۴- با رعایت بیشتر بهداشت از بیمار شدن لثه ها و تغییر رنگ و پوسیدگی دندان ها جلوگیری کنید.
۵- با حضور مرتب و منظم در وقت های ملاقات وقفه ای در انجام درمان ایجاد نکنید.
۶- دقت کنید که هر بیمار ارتودنسی روش و وسایل درمانی خاص خود را دارد پس هیچگاه خود را با دیگر بیماران ارتودنسی مقایسه نکنید.
۷- در صورت شل شدن بندها یا جدا شدن براکت ها از روی دندان و همچنین خم شدن سیم های ارتودنسی در اسرع وقت با پزشکان معالج خود تماس بگیرید.
۸- در صورت احساس درد شدید تا حدی که شما را مجبور به استفاده از مسکن نمایید حتماً با پزشک خود تماس بگیرید.
اما نکته آخر در رابطه با مراقبتهای پس از درمان ارتودنسی می باشد که بحث بسیار مهمی است و در این کتاب نمی توان به تمام ابعاد آن پرداخت لذا به ذکر این مطلب بسنده می شود که برای بازسازی الیاف لثه ای و بالغ شدن استخوان اطراف دندان هایی که حرکت داده شده اند و همچنین برای ثابت پایدار کردن نتایج درمانی بدست آمده، مدت زمان معینی (بسته به نوع درمان و شدت مشکلات اولیه و…) باید از نوع خاصی از پلاک های متحرک به نام نگه دارنده یا رتینر Retainer استفاده نمایید که تقریباً شبیه همان پلاکهای متحرک معمولی می باشد.
البته رتینرهای ثابت هم داریم که در موارد خاص خود استفاده می گردد. آنچه که بعد از اتمام درمان ارتودنسی اهمیت ویژه ای دارد استفاده دقیق از رتینرها مطابق دستورات پزشک معالج است در غیر این صورت ممکن است نتیجه درمان به خوبی حفظ نگردد.
سوالات و نظرات ارزشمندتان را با ما به اشتراک بگذارید.